Nieuwbouw Vreugdenhil

Nieuw kantoor Vreugdenhil volgens BREAAM-NL Outstanding ontwerp

Vreugdenhil Dairy Foods is een van de grootste producenten van melkpoeders wereldwijd. Het nieuwe hoofdkantoor voor Vreugdenhil is ontworpen en gebouwd naar de hoogste graad van duurzaamheid, het BREEAM-NL Outstanding certificaat. BREEAM-NL is het instrument om de duurzaamheid van gebouwen te meten.

Ronde koven

Intermontage heeft het atrium afgewerkt met prachtige rondingen, gemaakt van (deels) prefab koofconstructies, aangebracht vanuit het atrium op de verschillende bouwlagen. Ook bij de buitengevels zijn in het hele gebouw strakke rechte koofconstructies geleverd en gemonteerd. De vergader- en kantoorruimtes op de verschillende verdiepingen zijn gesitueerd aan de gevelzijde maar staan in direct contact met het atrium.

Hoge eisen geluidsisolatie

Om aan de hoge eis voor geluidsisolatie te kunnen voldoen heeft Intermontage met behoud van transparantie hier glazen systeemwanden geplaatst met een glasdikte van 20 mm en vooraf in het laboratorium geteste deurkozijnen met volglazen deuren. Als antwoord op de nog hogere eis voor geluidsisolatie voor de dichte tussenwanden, zijn hier onze metalen systeemwanden met een zogenaamde 0-voeg toegepast. Geluidsmetingen in de praktijk bevestigen de keuze voor Intermontage.

Ontworpen voor de toekomst

Het gebouw, ontworpen door Maas Architecten, biedt ruimte voor werkplekken, ontmoetings- en vergaderplekken, een restaurant, ontvangstruimte en ondersteunende functies. Een van de centrale thema’s bij het ontwikkelen hiervan zijn geweest: identiteit, belevingswaarde, interactie, het nieuwe werken, flexibiliteit en milieu.

Studio Groen + Schild uit Deventer, verantwoordelijk voor het interieurontwerp, heeft met dit ontwerp de gewenste uitstraling overtroffen door de toepassing van duurzame materialen te combineren met de gestelde esthetische eisen van de opdrachtgever. Groot aspect was het atrium één te maken met de rondom gelegen functionele ruimtes.

 

  • Projecten uitgelicht:

  • Hier vindt u een selectie van onze gerealiseerde projecten.
  • Wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in.
  • * velden zijn verplicht.