Nieuwbouw Hogeschool Utrecht

Interieur voor Heidelberglaan 15

De Hogeschool Utrecht heeft dit collegejaar een gloednieuw gebouw in gebruik genomen aan de Heidelberglaan 15 te Utrecht. Na een Europese aanbesteding heeft bouwcombinatie Spark (Besix-Strukton Worksphere) het werk uitgevoerd, naar een ontwerp van het gerenommeerde Deense architectenbureau Schmidt/Hammer/Lassen. De complete afbouw voor het 7 verdiepingen tellende pand hebben zij toevertrouwd aan Intermontage en daar zijn wij trots op! Alle systeemwanden , mobiele paneelwanden, brandwerende binnenpuien (30/60 minuten) en plafonds zijn door Intermontage uitgevoerd. Het maatwerk interieur is door ons zusterbedrijf IBP Interieurbouw geproduceerd en gemonteerd. 

UAV-GC

De nieuwbouw betreft een UAV-GC project. Wij zijn als afbouwer dan ook verantwoordelijk om het beoogde resultaat van de opdrachtgever in de praktijk te verwezelijken. De doorvalveiligheid van onze glazen wanden in het atrium en de geluidsisolatie en geluidsabsorptie van onze producten hebben wij moeten onderbouwen d.m.v. rapporten. Met een mock-up in het voortraject en praktijktesten tijdens de bouw en na oplevering hebben we aangetoond dat wij aan alle gestelde eisen voldoen. Uiteraard sluiten de toegepaste materialen aan op de duurzaamheidsambities van de HU. Breeam Excellent is dan ook het uitgangspunt geweest voor dit project.

Alles onder één dak

Het gebouw is gericht op creatief ondernemerschap met samenwerking tussen de 7 instituten en het kenniscentrum die zich in het pand hebben gevestigd. Er is een professionele tv- en radiostudio, open flexibel indeelbare collegezalen voor  multifunctioneel gebruik, diverse dakterrassen voor ontmoeting en verbinding, een food court en een Science café voor de nodige ontspanning.

Met meer dan 11.000 studenten en bijna 1000 medewerkers die gebruik maken van de nieuwbouw, stelt dit hoge eisen aan de toe te passen materialen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Door de combinatie van geluidsisolerende glazen HGS wanden en geperforeerde akoestische wanden in het atrium en de gangen, is zowel transparantie als een prettig akoestisch klimaat gecreëerd.  De concentratiewerkplekken op de gangen zijn maatwerkoplossingen, waarbij de gebruiker ongestoord kan werken in drukke verkeersruimten. 

Samen doen

Vanaf de eerste besprekingen in 2015 tot aan de oplevering is het een intensief traject geweest. Gedurende deze periode is binnen de organisatie van Intermontage met veel inzet en passie aan dit project gewerkt. Deze enorme inzet van alle betrokkenen heeft ervoor gezorgd dat wij, met zijn allen, een interieur hebben gerealiseerd waar wij volledig achter staan. Nu het gebouw in gebruik is, ervaren de gebruikers de nieuwbouw als een prettige en inspirerende werk-/leeromgeving. En daar is het ons uiteindelijk om te doen!

  • Projecten uitgelicht:

  • Hier vindt u een selectie van onze gerealiseerde projecten.
  • Wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in.
  • * velden zijn verplicht.